3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de ilk 1 Mayıs'a, halaylı kutlama

Hakkari’de ilk defa yapılan 1 Mayıs İşçi Bayramı, davul zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı.

Hakkari KESK Şubeler Platformu tarafından Altay Caddesi’nde yapılan kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe, caddede bulunan yaklaşık 500 kişilik grup ile birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Burada bir konuşma yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Demirer, Hakkari’nin eğitim, sağlık, yerel hizmetler ve benzeri tüm kamu hizmetlerinin sunumunda aksamaların devam ettiğini söyledi. Yaşanan ekonomik krizden dolayı Hakkari Belediyesi’nde belediyecilik hizmetlerinin adeta durduğunu belirten Demirel, belediyede çalışan yüzlerce işçi ve emekçinin, aylarca ücretlerini alamadığını ifade etti.

Demirel şunları söyledi: "Halk ve çalışanlar büyük sıkıntı yaşamaktadır. Hükümet, belediyeleri içinde bulunduğu borç batağında çıkartmak için bir an önce yasal düzenlemeler yapmalı, çalışanların 20 aydır ödenmeyen maaşları Hazine’den ödenmelidir. Sağlık hizmetlerinin etkin verilebilmesi için ihtiyaç duyulan personel temininde sözleşmeli ve geçici atama yerine, kadrolu atama yoluna gidilmelidir. Uzman doktor yokluğundan dolayı yakın tarihte 6 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Sağlık hakkı, yaşam hakkıdır. Bu hak, anayasal bir hak ve sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Hükümet, kendi politikaları için devletin tüm olanaklarını kullanırken, ilimizde ekmek ve su kadar zorunlu bir ihtiyaç olan sağlık personeli ve tıbbi cihazların gönderilmesi konusunda, gereken ilgi ve duyarlılığı göstermemektedir."

HAKKARİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 17:01:58
Güncelleme :1 Mayıs 2004 Cumartesi 17:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?