4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de ilk beyin ameliyatı

Hakkari'de ilk beyin ameliyatı Yüksekova İlçe Devlet Hastanesi'nde yapıldı. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Yıldız tarafından yapılan ve 5 saat süren ameliyat başarı ile tamamlandı. 

Yaşadığı rahatsızlık yüzünden beyninin yarısı kanla dolan ve ölüm tehlikesi bulunan 67 yaşındaki Ahmet Berkyer adlı hasta, Hakkari tarihinde ilk kez ilk kez ameliyat yapılarak, yeniden hayata dönmesi sağlandı. Baygın bir şekilde İlçe Devlet Hastanesi'ne getirilen hastaya ilk müdahalesi yapıldıktan sonra vakit kaybetmeden ameliyata alındı. 

Hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Yıldız tarafından 'Subakut Subdural Hematon' (bir tür beyin kanaması) teşhisi ile, 'Lokal anestezi ve sedasyon altında Burr Hole ile Hematon Drenajı' yöntemi ile ameliyat edildi. Hastanın kafatasından iki ayrı nokta delinerek kanlar temizlenirken, başarılı geçen ameliyata Hastane Başhekimi Anestezi Uzmanı Dr. Önder Elitaş da katıldı. 

İlçenin Esenrede Beldesi'nde yaşayan hastanın yakınları, daha düne kadar Devlet Hastanesi'nde ufat tefek ameliyatlar dışında müdahaleler yapılmadığını belirterek, "Oysa şimdi beyin ameliyatı bile yapılıyor. Hastamız burada ameliyat edilmeyen Van'a sevk edilseydi belki kurtulmazdı" diyerek doktorlara teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 15:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?