3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de kaçak silah operasyonu

Hakkari Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen "Bozyamaç-30" kod adlı operasyonda, 21 adet tabanca ile 37 adet şarjör, 410 adet fişek ve 1 adet gece görüş dürbünü ele geçirildi. 

Alınan bilgiye göre, uluslararası silah kaçakçılığına yönelik çalışmalarını sürdüren Hakkari Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, yasa dışı yollardan yurda getirilen silahların Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri üzerinden batı illerine sevk edileceğini belirledi.

"Bozyamaç-30" kod adını verdikleri operasyonu başlatan KOM ekipleri, G.Y. yönetimindeki plakası belirlenemeyen otomobili, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki polis kontrol noktasında durdurdu.

Aramada, 21 adet çeşitli markalarda tabanca, 37 adet çeşitli markalarda şarjör, 410 adet çeşitli çap ve markalarda fişek ile 1 adet gece görüş dürbünü ve aparatı ele geçirildi.

Olayla ilgili sürücü G.Y. ile Ş.Y, A.Y, Ö.K. ve G.Y. isimli kadın gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının ardından "Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve uluslararası silah kaçakçılığı yapmak" suçlarından adliyeye sevk edilen 5 kişiden 4'ünün tutuklandığı, G.Y. isimli kadının ise serbest bırakıldığı bildirildi.

aa
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:18:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?