3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de kaçakçılara darbe

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda uyuşturucu madde, sahte döviz, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Yüksekova ilçesinden Batı illerine uyuşturucu maddenin sevk edileceği yönündeki istihbaratın elde edilmesi üzerine 'Karakış-30' ve 'Eksen-30' adlı planlı operasyonlar başlatıldı. İlçe çıkışındaki İpekyolu polis kontrol ve arama noktasında, içersinde H.T. ve K.H. isimli şahısların bulunduğu bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan aramada, 10 kilo 420 gram eroin maddesi ele geçirildi.

Operasyonun devamında H.T. isimli şahsın ikametinde ise 1 adet tabanca, 1 adet şarjör ve 25 adet mermi ele geçirildi. Operasyonla irtibatlı olan ve İstanbul ilinde ikamet eden bir şahsın evinde yapılan aramada ise 65 gram eroin maddesi, 96 adet 500'lük sahte euro ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak yakalanıp gözaltına alınan H.T. ve K.H. isimli şahısların, sevk edildikleri adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?