2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari`de kar esareti

Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 81 köy ile 101 mezra yolu ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinde Hakkari-Van karayolunun değişik noktalarına ise 3 ayrı noktada çığ düştüğü belirtildi. 

Akşam saatlerinde başlayan ve halen etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönden etkiliyor. Hakkari-Van karayolunun değişik noktalarındaki 3 ayrı yere küçük çığların düşmesi sonucu Karayolları 114 Şube Şefliği ekiplerinin yolu temizleyerek yeniden ulaşıma açtığı belirtildi. 

Şehrin değişik mahallelerde toprak evlerde yaşayan vatandaşlar ise sabahın ilk saatlerinden itibaren toprak olan evlerinin damlarını temizleme telaşı içersine düşerken Hakkari Belediye Başkanlığı'na ait ekiplerde çarşı içindeki cadde ve sokaklar ile kapanan 11 mahalle yolunu yeniden açılması için karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Araçları adeta karda kaybolan bazı vatandaşlar araçlarını kar altında çıkartmanın telaşı içersine düşerken, bazı esnaflar ise küreklerin yardımıyla işyerlerinin önünü temizlemeye çalıştılar. 

Etkisini sürdüren kar yağışı yüzünden Hakkari-Van karayoluna zincirsiz olarak yola çıkan bazı araçların ise yolda kaldığı belirtiliyor. Yolda kalan araçların halatla çekilerek kurtarıldığı, bazı sürücülerin ise yedek zincir almak suretiyle yollarına devam ettiği bildirildi. 

Yağışın halen devam ettiği Hakkari şehir merkezinde kar kalınlığı 35, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi bulduğu belirtildi. Hakkari İl Özel İdaresi Müdürlüğü yetkilileri ise 130 köy yolundan 181'inin, 377 mezra yolundan ise 101'nin ulaşıma kapandığını belirterek, köylerde karla mücadele çalışmalarının devam ettiğini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 10:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?