4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de kara gömüldü

Hakkari'deki yoğun kar yağışı nedeniyle 130 köy yolu ile 377 mezra yolu ulaşıma kapanırken, ildeki tek katlı toprak evler ise kara gömüldü. Hakkari-Çukurca, Hakkari-Van karayoluna ise 3 ayrı noktada çığların düştüğü bildirildi.

Önceki gün akşam saatlerinde il ve ilçelerde başlayan yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Şehirde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 2 metreye ulaştığı bildirildi. Şehirde tek katlı evler ise adeta kara gömüldü. Yol kenarlarına çekilen araçlar karda kayıp olurken, seyyar satıcılar ise tezgahları karda kayıp oldu. Hakkari-Çukurca, Hakkari-Van karayoluna ise 3 ayrı noktada çığ ve kayaların düştüğü karayolunda karla mücadele çalışmasının güçlükle yürütüldüğü belirtildi.

Geçitli köyünde ikamet eden ancak Hakkari Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden diyaliz hastası Mehmet Erol isimli vatandaşın cenazesi, köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu için hastane morgunda bekletildiği bildirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen arızalar nedeniyle il ve ilçelere ise yer yer elektrik kesintilerinin meydana geldiği belirtildi.

Yetkililer etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 130 köy ile 377 mezra yolunun tamamen ulaşıma kapandığını belirterek karla mücadele çalışmasının güçlükle yürütüldüğünü belirttiler. Vatandaşların çığlara karşı dikkatli olması çağrısında bulunan yetkililer, çığ tehlikesi bulunan bölgelerde vatandaşların geçmemesi uyarısında bulundular.

Hakkari Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, kapanan 15 mahalle yolunun yeniden ulaşıma açılması karla mücadele çalışmasının devam ettiğini belirterek, evlerinin damlarını temizleyen vatandaşların mahalle yoluna kar atmaması uyarısında bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?