3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de karla mücadele çalışmaları

Hakkari'de her yıl ancak ilkbahar aylarında büyük zorluklarla ulaşıma açılan birçok köy ve mezra yolu İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açılırken, 3 bin 500 rakımdaki Berçelan yaylasındaki Zavite köyü Konak mezrasında ise karla mücadele çalışmalarının halen devam ettiği bildirildi.

Yaklaşık 8 ay boyunca ulaşıma kapalı bulunan Konak mezrasının yolu ise tarihten ilk defa erken açılacağı bildirildi. 16 hanelik ve 100 nüfuslu mezra yolunda yaklaşık 2 metre kar bulunduğu için çalışmaların yaklaşık 2 günden beridir devam ettiği ve bazı iş makinelerinin yetersiz kalması sonucu yeni iş makinelerinin bölgeye gönderildiği bildirildi.

Konak Mezrası sakinlerinden Adil Atan ise, mezra yolunun yaklaşık 1 aydan beridir kapalı bulunduğunu belirterek, bir zamanlar 8 ay boyunca kapalı bulunan mezra yolunun açılması halinde yetkililerin bir ilke imza atacağını belirttiler. Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan mezra yolunda çığ tehlikesinin olduğuna da dikkat çeken vatandaşlar, karla mücadele ekibinin dikkatli olması uyarısında bulundular.

Öte yandan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin 130 köy ile 376 mezra yolunu ise tamamen ulaşıma açtıkları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 15:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?