2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de kayak keyfi

Hakkari'de hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Otluca Köyü Kayak Tesisleri'ne akın etti.

Yeni sezonu açan kayak tesislerine gelen Vali Vekili Abdullah Uçgun, vali yardımcıları Abdulkadir Duran ve Yılmaz Kurt vatandaşlarla birlikte kaydılar. Aralarında bayan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu vatandaşlar vali yardımcıları ile birlikte kayak yapmanın keyfini çıkardı. Tesislere akın eden vatandaşlar gün boyunca kayarak üzerlerindeki iş stresini atmaya çalıştı. Kayak yapmayı yeni öğrenmeye çalışan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran'ın ise düşe kalka kaymaya çalışması dikkat çekti.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hakkari Vali Vekili Abdullah Uçgun, geçen yıl kar yağışının az olmasından dolayı kayak sezonunun 4-5 hafta sürdüğünü hatırlatarak, "Ancak hafta sonları buraya gelip kayabiliyoruz. Bu nedenle yeterince kayamadık. Bu yıl kayak sezonunun 1 ay öncesinden açıldı. İnanıyorum vatandaşlarımız da benim gibi memnundur. Bugün kayak sezonunun ilk günü olmasına rağmen büyük bir ilgi var. Buda bizi mutlu ediyor. Kayak sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm Hakkarili hemşehrilerimi kış sezonunu burada geçirmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Hakkari Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Reşit Güldal ise kayak yapmanın bir sportif faaliyet olduğunu belirterek, sosyal etkinliği az olan kentte kayak sezonunun bugün açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Güldal, vatandaşları tesislere kayak yapmaya davet etti.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?