3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de kitap kamyanyası başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nafiz Şahin, ülke çapında düzenlenen kampanya için özellikle dershanelerden sınavlara hazırlık kitap ve testler beklediklerini söyledi.

Toplanacak kitap ve testler ile İl Halk Kütüphanesi’nde üniversite hazırlık ve liselere giriş sınavları dökümantasyon ve hazırlık merkezi oluşturacaklarını belirten Şahin, yapılacak organizasyonla en ücra beldelere kadar kitap ulaştırarak rehber öğretmenler vasıtasıyla, sınavlara hazırlanan öğrencilere çözüm konusunda yardımcı olacaklarını belirtti.

Şahin, "Hakkari gençleri kütüphaneye büyük ilgi gösteriyor. Kütüphaneye ait bir gezici kütüphane otobüsümüz var. Ancak arızalı olduğu için hizmet verememekte. Bakanlıktan araç için gerekli ödeneği istedik. Geldiği takdirde aracın eksikliklerini tamamlayıp en ücra yerlere kitap götüreceğiz. Kitap yanında kütüphaneye bilgisayar yardımı yapıldığı takdirde öğrencilere eğitici sitelere girme fırsatı da sunacağız. Bu konuda işadamları ve bilgisayar firmalarının yardımlarını da bekliyoruz. Hedefimiz Hakkari’yi bir iki basamak da olsa hareketlendirmektir. Bunun birinci nedeni ise maddi imkansızlıktan kaynak alamamaktır" şeklinde konuştu.
Vali Erdoğan Gürbüz ise, yörenin yıllarca hep terörle gündeme geldiğini belirterek, ulusal sınavlarda da hep son sıralarda yer aldıklarını ifade etti. Gürbüz, "Bu durum biz il yöneticilerini, aileleri ve gençleri son derece üzmektedir. Hakkarili ailelerin ekonomik durumları son derece yetersiz. Öğrencilerini dershaneye gönderemedikleri gibi, kitap bile alamıyorlar. Bu duruma bir çözüm bulabilmek ve gençlerimizin eğitimine katkı sağlayarak, sınavlarda son sıralardan kurtulmak için böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanya sayesinde öğrencilerin gerçek potansiyelleri sınav sonuçlarına yansıyacaktır. Amacımız, gençlerin Hakkari dağlarında yetişen dünyanın nadir çiçeklerinden Ters Lale gibi boyunlarının eğik olmamasıdır" dedi.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 16:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?