4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de köprü çalışması

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından vatandaşların ulaşımlarını daha rahat bir şekilde sağlamaları için köprü çalışmaları başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Akış, Medrese ile Sümbül mahallelerini birbirine bağlayan ve Tekser mevkiinde bulunan Serink Deresi üzerindeki dar ve kullanımı tehlikeli olan köprüyü yıkarak yerine yenisini yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Akış, "Her iki mahallenin ulaşımını sağlayan ve Serink Deresi üzerinde bulunan köprü dar olduğu için araçların geçişinde sıkıntılar yaşanıyordu. Bir de derenin kabarmasıyla birlikte köprünün önünde tıkanmalar meydana geliyordu. Önceki gün 19 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde ve 2 metre yükseklikte yeni bir köprü yapmaya başladık. Bu köprüyü 2 hafta içersinde hizmete sokmayı planlıyoruz. Yıllardır vatandaşlarımız bu köprüde değişik sorunlarla karşılaşıyordu. Artık mahalle sakinleri bu sıkıntıdan kurtulmuş olacaklardır. Köprü çalışmalarımız değişik mahallelerde devam etmektedir" dedi.

Medrese ve Sümbül Mahallesi sakinleri ise, köprü yapım çalışmalarını sürdüren ekipleri yardım ederek, bir an evvel yeni köprünün hizmete açılmasını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 18:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?