4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de 'Kurban' operasyonu

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Ekiplerince gerçekleştirilen ‘Kurban’ adlı operasyonda, 22 kilo 350 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 2 kişi tutuklandı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü narkotik timleri, İran’dan getirilen uyuşturucu maddenin Hakkari üzerinden batı illerine nakledileceği ihbari üzerine harekete geçti. ‘Kurban’ adı verilen operasyon için düğmeye basan narkotik timleri, uyuşturucu maddenin taşınacağı R.B. yönetimindeki 34 KRF 58 plakalı otomobili takibe aldı. Uzun bir takibin ardından aracı, Hakkari-Şırnak karayolundaki kontrol noktasında durduran narkotik ekipleri, arama yaparak araç sürücüsü R.B. ile araçta bulunan Ş.B.'yi gözaltına aldı. 

Detaylı arama için araç daha sonra emniyete çekildi. Polis, burada narkotik dedektör köpek ‘Kharis’in de katıldığı aramalarda aracın çeşitli yerlerine daha önceden yapılmış gizli bölmelerde paketler halinde 22 kilo 350 gram eroin ele geçirdi.

Değeri yaklaşık 1 milyon YTL olan uyuşturucu ile ilgili olarak gözaltına alınan R.B. ile Ş.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.
A.A.
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 17:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melih çelik IP: 88.243.218.xxx Tarih : 9.01.2007 19:25:33
bende hakkariliyim ama bunlar gibi cani değil bu işi yapanların katilden hiçbir farkı yok.bu tip insanlarla hemşehri olarak anılmak istemiyorum.Uyuşturucu işi yapıp ondan sonrada lüks hayat yaşıyorlar Allah onları islah etsin.lüks arabalara binmek ve binaları kat kat yükseltmek yücelik değildir.uyuşturucu parasıyla insanlara hava atmak, aldıkları parayı çoluk çocuğuna helalmiş gibi yedirmek onursuz kişilerin işidir.Hakkariliyim dediğinde insanlar direkt olarak seni uyuşturucu satıcısı gibi görüyorlar.oysa hakkarinin gerçek yerlileri dünyada eşi benzeri bulunmaz insanlardır.bilen yaşayan bilir.güvenlik güçlerine teşekkürler.herkese selamlar