4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de kurt saldırısı

Hakkari'nin Durankaya beldesinde küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran kurtlar, 4 koyunu telef etti, 6 koyunu da yaraladı. Sürünün içinde bulunan genç kız kurtlara taş atarak kendini korudu. 

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün sabah saatlerinde Hakkari'den yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya beldesi Yeni Mahallede meydana geldi. Mahalleden yaklaşık 200 metre uzaklıkta küçükbaş hayvanlarını sağlamaya giden Evin Çiftçi (17), bir anda dağlardan gelerek sürüye dalan kurtlarla karşı karşıya kaldı. Genç kız hayvan sürüsüne dadanan kurtlara taş atarak kurtulduğu belirtti. Hayvan sürüsüne dadanan kurtlara bir yandan taş atan genç kız bir yandan da bağırarak yardım istedi. Genç kızın sesi üzerine olay yerine giden köylüler kurtları kovalarken, kurtlar 4 koyunu telef etti, 6 koyunu ise yaralandı. 

Olay yerine gelen Tarım İl Müdürlüğü veteriner hekimi, kurtların saldırısında yaralanan koyunlara müdahale ederek, yaralarını dikti.
Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Resul Çiftçi, kız kardeşinin de yanında bulunduğu hayvan sürüsüne kurtların saldırdığını söyledi. Resul Çiftçi, kardeşinin çığlıkları üzerine ağabeyi Lezgin Çiftçi ile birlikte olay yerine gittiklerini belirterek, "Kurtların hayvanlara saldırdığını bilmiyorduk. Onun için yanımıza bir şey almamıştık. Olay yerine gidince baktık ki kardeşimizin de içinde bulunduğu sürüye kurtlar saldırıyor. Biz de hemen hayvanların yanına giderek kardeşimizi kurtarmaya çalıştık. Bir anda kurtlar bize yöneldi. Hep birlikte bağırarak kurtlara taşlarla saldırdık. Taşlı saldırımız sonrasında kurtlar kaçmaya başladı. 4 koyunumuz telef oldu, 6 koyunumuz ise yaralandı" şeklinde konuştu. 

Kurt saldırısında taşlarla kendisini savunduğunu belirten Evin Çiftçi ise hayvanları sağacağı sırada kurtların sürüye saldırdığını görünce bağırmaya başladığını belirtti. Sesi üzerine gelenlerin yardımı ile kurtların saldırısından kurtulduğunu ifade eden genç kız, ağabeylerinin tam zamanında yardıma yetiştiğini söyledi. 

Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi İlhan Taşçı da yaralanan hayvanları tedavi ederek yaralarına dikiş atmaya çalıştığını belirtti. Taşçı, "Hayvanlardan bir tanesinin soluk borusu delinmiş. Diğerlerinin boyunlarında ise açık yara var. Isırılan hayvanlar kuduza karşı 10 gün süreyle müşahede altına alınacak. Bu süre zarfında ölen hayvan olursa gerekli tedbirler alınarak kafası kesilip laboratuara gönderilecek. Gelen sonuca göre işlem yapılacak. Şimdilik gerekli tedaviyi yaparak kuduza karşı hayvan sahibini
bilgilendireceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 17:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyhan_seyhan IP: 212.175.112.xxx Tarih : 29.04.2007 14:51:57
durankaya beldesi yeni mahallede oturan arkadaşlarım engin,resul ve lezgin çiftçi kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum... seyhan Ü.......