5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'de kurtuluş coşkusu

HAKKARİ'DE YAĞMUR ALTINDA KURTARILIŞ YIL DÖNÜMÜ

Hakkari'nin düşman işgalinden kurtarılışının 92. yıl dönümü, yağmur yağışı altında kutlanmaya başlandı.

Törenlerin yapıldığı valilik önünde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yağmurlu havaya rağmen protokol ve askerler törendeki yerlerini aldı. Çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Bu sırada askerlerin alanda oluşan su birikintisinin içerisinde beklemesi dikkat çekti.

Daha sonra valilikte devam eden kutlamalarda, Vali Muammer Türker ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci tebrikleri kabul etti. Bu sırada içeri giren Barış ve Demokrasi Partili (BDP) Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Vali Muammer Türker ile tokalaştı. Yanında bulunan Tuğgeneral Lokman Ekinci ise başkan daha elini uzatmadan duracağı yeri gösterdi.

İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, "Valilikte bir süre sohbet ettik. Komutanla burada sohbet ederek tokalaştık zaten. Girişte tebrikleri kabul ederken komutanla tekrar tokalaşmamız gerekmiyordu. Vali ile tokalaştım. Yani demek istediğim bir kriz yaşanmadı. Diyaloglarımız samimi bir şekildeydi" dedi.

HAKKARİ'DE YAĞMUR ALTINDA KURTARILIŞ YIL DÖNÜMÜ
HAKKARİ'DE YAĞMUR ALTINDA KURTARILIŞ YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:37:02
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 14:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?