4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de melek edinme kursları

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa başlatılan meslek edinme kurslarına katılan işsiz gençler usta olabilmek için çabalıyor.

Bir süre önce başlatılan duvar örme, kaynakçılık, inşaat kalıpçılığı, karo ve fayans döşeme kursları devam ediyor. İnşaat kalıpçılığı kurslarına katılan yaklaşık 20 işsiz genç, Karşıyaka Mahallesi'ndeki Arafat Özek isimli vatandaşa ait inşaatta uygulamalı eğitim alıyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görevli inşaat kalıpçılığı usta öğreticisi Lokman Tetik tarafından verilen uygulamalı eğitimin 17 Mart 2008 tarihinde başladığı ve 28 Mayıs 2008 tarihinde ise son bulacağı belirtildi. Kursu başarı ile tamamlayan gençlerin inşaat kalıpçılığı ustası sertifikası alacağı bildirildi. İnşaatta çalışan işsiz gençler, bir taraftan uygulamalı eğitim alırken, diğer taraftan ise meslek sahibi olacakları için sevinçlerini türküler söyleyerek dile getirmeye çalışıyorlar.
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Usta Öğreticisi Lokman Tetik, Halk Eğitim Merkezi'ndeki teorik eğitimlerin ardından uygulamalı eğitime geçtiklerini dile getirdi. Tetik, "Gençlerimizi meslek edindirmeye çalışıyoruz. Kursu başarı ile tamamlayan gençler alacakları sertifika sayesinde birer usta olarak çalışabilecekler. Kursiyerlere günde 8 saat eğitim veriyoruz. İşsiz gençlere yönelik açılan meslek edinme kurslarından dolayı emeği geçen başta sayın Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu olmak üzere Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamit Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 17:44:48
Güncelleme :29 Nisan 2008 Salı 17:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?