3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de meslek edinme kursları

Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği duvar örme, kaynakçılık, inşaat kalıpçılığı, karo ve fayans döşeme gibi meslek edindirme kursları açıldı.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde, düzenlenen kursların açılış törenine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, Belediye Başkan Vekili Cemil Karanfil, Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, bugüne kadar eğitim salonunda yapılan çalışmaların ürünü olan çok renkli tablolar gördüklerini belirtti. Vali Nasuhbeyoğlu, "Çalışmak insana hayat veriyor, çalışırken beyin gücü ile yola çıkmamız gerekiyor. İnsanımızı ancak eğiterek vasıflı duruma getirebiliriz. Muasır medeniyetlerin seviyesine çıkmanın tek yolu sanata önem vermek ve çok çalışmaktan geçiyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 2001-2008 yılları arasında açtığı kurslara 20 bin kişinin katılarak meslek sahibi olduğunu da belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Son üç ay içerisinde düzenlenen 2 ayrı kursa takılan 160 kursiyer aldığı eğitimin sonunda belgeleri verilmiştir" şeklinde konuştu.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle birlikte kursların açılışını gerçekleştirdi. Kursları da gezen Vali Nasuhbeyoğlu, kaynak yaptı ve briketlerle duvar ördü.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?