4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de meyvecilik gelişiyor

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun projelerini uygulayan çiftçiler meyvecilik alanında büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Çiftçiler, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun göreve başlamasıyla birlikte il ve ilçelerde meyveciliğin canlandığını belirterek, yüzlerce meyve bahçesinin kurulduğunu açıkladı.

Projelerle birlikte meyveciliğin beklenenin üstünde gelişme gösterdiğini ifade eden çiftçiler, bir dönemler elma, armut, kayısı, kiraz gibi birçok meyve ihtiyacının İran'dan karşılandığını ancak son dönemlerde ildeki bahçelerin bu ihtiyaca cevap verecek duruma geldiğini ifade etti.

Otluca köyü sakinlerinden Ramazan Taş, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun girişimleri sonucunda Tarım İl Müdürlüğü'nün desteği ile kurduğu bahçe sayesinde ürün almanın sevincini yaşadığını söyledi. Taş, "Yıllardır birçok meyve ihtiyacımızı İran'dan karşılıyorduk. Bu meyvelerin tatsız ve sağlık olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Valimiz Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun ilimize atanması ile birlikte yörede meyvecilikte büyük ilerlemeler yaşanmaya başlandı. Bütün köylerde meyve bahçelerine rastlamak artık mümkündür. Çiftçi arkadaşlarımızın bu bahçelerine iyi bakması durumunda ihtiyacımızı karşılayıp, bir zamanlar meyve aldığımız İran'a artık satış yapacak duruma geliriz. Bu örnek projeler sayesinde özellikle köylerinden göç eden vatandaşlar, tüketici konumundan üretici konumuna geçmiştir. Bizlere bu güzel imkanları sağlayan yetkililere yöre halkı adına teşekkür ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 16:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?