4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de milli eğitim yatırımları

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, merkezi Ankara'da bulunan Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği'nin destekleriyle yapılan 200 kişilik öğrenci yurt binasının inşaatında incelemelerde bulundu.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Süleyman Kaya, Bayındırlık ve İskan Müdürü İdris Ertuş ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, Vilayetlere Hizmet Götürme Birliği'nin sağladığı 1 milyon YTL destekle yurt binasının inşaatına 2006 yılında başladıklarını kaydetti. 200 kişilik öğrenci yurt binasının kaba inşaatının bitme aşamasına geldiğini söyleyen Vali Nasuhbeyoğlu, hafta sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.


Vali Nasuhbeyoğlu, "Geçen yıl 400 öğrencimiz yurt sıkıntısı yüzünde açıkta kalmak üzereyken, Kredi Yurtlar Kurumu'nun ait 500 öğrenci kapasiteli yurt binasının önemli bir kısmını kullanmıştık. Bu yılda bazı okullarımızı pansiyonlu okula dönüştürmek suretiyle açığımızın büyük bir kısmını kapattık. Bu yurt binamızın tamamlanmasıyla 100'ü kız toplam 200 öğrencimize daha barınma imkanı sağlamış olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?