4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de nevruz kutlamaları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ilk defa gerçekleşen resmi Nevruz Bayramı kutlamaları coşkulu geçti. 

Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesi ile baharın gelişinin müjdecisi olan 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Yenimahalle'de bulunan spor salonunda yapıldı. Kutlamada, Nevruz tarihçesi sinevizyon eşliğiyle anlatıldı. Şemsettin Onay Lisesi halkoyunları ekibi gösterisinin ardından DTP'li Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ve daire amirleri kol kola girerek halay çekti. 

Nevruz Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından kutlamalar, Yüksekova Kaymakamlığı Sosyal Tesisleri bahçesinde devam etti. Katılımcılara pilav ve ayran ikram edilen kutlamada Nevruz ateşi yakılarak demir dövüldü. Vatandaş ve daire amirlerinin ateş üstünden atlaması ve halay çekmesi ile kutlamalar son bulan kutlamada geniş güvenlik önlemleri alındı.
Kutlamalara Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı M.Salih Yıldız, 21. Sınır Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütrleri, geçici köy korucuları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 02:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?