5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'de olaylar çıktı

HAKKARİ'DE YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI

Hakkari'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen ve 'Demokratik Kadın Özgür Hareketi'nin bir yılık kampanya startının verildiği Hakkari'de yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında olaylar çıktı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan BDP binası önünde toplanan ve aralarında İstanbul BDP Milletvekili Sabahat Tuncel, Mardin Milletvekili BDP eski Eş Başkanı Emine Ayna, Hakkari ve ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu binlerce kişi burada yürüyüşe geçerek daha önce eski Belediye Başkanı Kazım Kurt'un 14 yaşındaki oğlu Hatip Kurt'un sivil polisler tarafından annesiyle birlikte sürüklendiği yerde bir basın açıklaması yapıldı.

Daha sonra bir grup, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat'ın kuklasını önce darağacına asıp sopalarla vurdular, ardından da elektrik direğine asarak üzerine benzin döküp yaktılar. BDP milletvekilleri ise tecavüz olayını protesto etmek amacıyla kalabalığın elindeki pankartları toplayarak ateşe verdiler.

Daha sonra jandarma lojmanlarına doğru giden kalabalık caddede bulunan bir MOBESE kamerasını taşladılar. Bunun üzerine polis gaz bombası ve tazyikli suyla gruba müdahale etti. Grup ise zırhlı araçlara taşlarla karşılık verdi. Olay daha sonra da çarşı merkezine sıçradı. BDP görevlilerinin uyarılarına rağmen gruplar mahalle aralarına doğru kaçarak olaylarını sürdürüyorlar.

HAKKARİ'DE YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
HAKKARİ'DE YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
HAKKARİ'DE YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAYLAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 15:16:03
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?