4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de olaylar devam ediyor

Hakkari'de göstericiler ile polis arasında çıkan olaylarda 4 polis 7 gösterici yaralanırken, yaklaşık 20 kişi ise gözaltına alındı.

Şehrin değişik noktalarında atılan taşlardan dolayı birçok ev ile kamu kurum ve kuruluşlarının camları kırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ve özel harekat timleri otomatik silahlarla havaya uyarı ateşi açtı.

Altay Caddesi'ndeki DTP parti binası önünde sabah saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grubun slogan atmaması konusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri parti yetkililerini uyardı.

Olayların çıkmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten parti yetkilileri ise grubun halayına müdahale edilmemesini istedi. Altay Caddesi üzerinde grubun çektiği halaylara Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DTP İl Başkanı Hasan Güzel de katıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde ateş yakan ve slogan atan bir gruba polisin müdahale etmesiyle patlak veren olaylar, kademeli olarak şehrin değişik noktalarına sıçradı. Yollarda barikat kuran göstericiler polislere taşlarla saldırırken, polis ise göstericilere gaz bombası ve zırhlı araçla gaz bombası püskürterek müdahale etti. Bulvar Caddesi üzerindeki tepelik alanda ateş yakan göstericiler slogan atarak teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açınca, çevik kuvvet ve özel hareket timleri havaya uyarı ateşi açtı.

DTP binasına gaz bombası atılması sonucu içerdeki Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani, Belediye Başkanı Kazım Kurt ile DTP İl Başkanı Hasan Güzel ile eski Belediye Başkanı Metin Tekçe ile partililer bir süre içerde mahsur kaldı. Gazdan dolayı zehirlenerek baygınlık geçiren eski Belediye Başkanı Metin Tekçe ile bazı bayan partililer, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olayların halen devam ettiği Hakkari'de göstericilerin polis lojmanlarına saldırması sonucu ise bazı polis eşlerinin yaralandığı bildirildi. Olaylarda 4 polis 7 gösterici yaralanırken, yaklaşık 20 göstericinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları sırasında göstericiler ile polis arasında çıkan çatışma şehri savaş alanına çevirdi.

Nevruz Bayramı'nın 22 Mart tarihinde kutlamaları için Hakkari Valiliği'ne müracaatta bulunan DTP'ye izin verilmesi üzerine bugün sabah saatlerinde Altay Caddesi üzerinde bulunan parti binasında yüzlerce kişinin katılımıyla bir kutlama yapıldı.

Kutlamaların yapıldığı sırada Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir grup göstericinin polise taşla saldırması üzerine olaylar çıktı. Polis ekipleri, göstericileri gaz bombası ve tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı. Bu sırada kutlamalarda bulunan bir grup da yoğun güvenlik önlemleri alan polise taşla saldırdı. Adeta savaş alanına dönen kutlamalarda polis göstericilere müdahale ederek dağıttı. Bir grup gösterici DTP'nin de içinde bulunduğu Belediye İş Merkezi'ne sığındı. Olaylarda gaz bombasından etkilenen çok sayıda göstericinin yüzüne bazı sivil polisler ile vatandaşlar tarafından su döküldü. Gazdan etkilenen vatandaşlar ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi Acil servisi'ne kaldırıldı.

Bu arada, DTP Hakkari İl Başkanı Hasan Güzel'in de Belediye İş merkezi'ne atılan gaz bombasından etkilendiği ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Gerginliğin devam ettiği kentte olaylar da sürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:35:32
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 18:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?