4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de oteller kapanma noktasında

Hakkari'yi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin çoğunlukla kamu kurum ve kuruluş misafirhanelerini tercih etmesi ilde bulunan 2 oteli olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Özelikle öğretmenevi başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluş misafirhanelerinin kapılarını herkese açması üzerine otellerin kapanma noktasına geldiğini belirten Ümit Oteli sahibi Vahit Ümit, 80 bin nüfuslu ilde tam donanımlı 2 otel bulunduğunu söyledi.

Ümit, "Bu iki otelin fiyatları ise çevre illere nazaran oldukça düşük seviyededir. Otellerimizde sabah kahvaltısı ise ücretsiz olarak verilmektedir. Her birimiz 10'a yakın işçi çalıştırıyoruz. Hizmetin en iyisini vermek için elimizde geleni yapıyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları il dışından gelen herkese kapılarını açtığı için yaklaşık 1 aydır otellerimize müşteri uğramaz hale geldi. Bu sorunumuza çözüm bulunmadığı taktirde otellerimizin anahtarlarını valiliğe teslim edeceğiz" dedi.

Misafirhaneleri bulunan bazı kamu kurum ve kuruluş amirleri ise bu konu ile ilgili açıklama yapma yetkisine sahip olmadıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 17:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?