5
Mayıs
2024
Pazar
HAKKARİ

Hakkari'de ramazan bereketi

HAKKARİ'DE RAMAZAN BEREKETİ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Hakkarili bir esnaf aile bütçesine katkıda bulunmak için ilginç bir yönteme başvurdu.

Ramazan ayından önce döner satarak geçimini sağlayan esnaf Kazım Özdemir isimli esnaf Ramazan ayı dolayısıyla tezgahını kapatmak zorunda kalınca 3 kardeşi ile birlikte ilin en işlek caddelerinden bir tanesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde tezgah açarak kavunları dilimleyip porsiyonunu 1 TL'den satmaya başladı. İlde hiç kimsenin daha önce denemediği yönteme başvuran Özdemir, satışlardan memnun olduğunu belirtti.

Özdemir, "Ben esnaflık yaparak geçimim sağlıyorum. Daha önce döner satarak aile bütçeme katkıda bulunuyordum. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte işyerimi kapatmak zorunda kaldım. Batıda gördüğüm bir icraatı burada denemeye karar verdim. Tezgah açıp kavunları dilimleyerek satmaya başladım. İşlerim açıldı. 2 kardeşimi de yanıma alarak işe koyulduk. Bir porsiyon kavunu 1 TL'den satıyoruz. Allah şükür işlerimiz iyi gidiyor. Keşke her zaman Ramazan ayı gibi akşamları Hakkari kalabalık olsa. Ramazan ayı bize bolluk ve bereket getirdi" şeklinde konuştu.

Dilimlenen kavunları alan vatandaşlar ise ilk defa Hakkari gibi bir yerde böyle bir tezgahla karşılaştıklarını belirterek, bunu akıl eden esnafı kutladıklarını belirttiler.

HAKKARİ'DE RAMAZAN BEREKETİ
HAKKARİ'DE RAMAZAN BEREKETİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:38:01
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 16:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?