4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de sağlık yatırımları

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Bağlar mahallesinde yapımı devam eden prefabrik sağlık ocağı inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.


2006 yılının sonlarında temeli atılan tek katlı sağlık ocağının inşaatını gezen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dar gelirli vatandaşların çoğunlukta olduğu Bağlar mahallesinde sağlık ocağı bulunmadığını kaydeden Vali Nasuhbeyoğlu, bu insanların sağlık hizmetlerine kolayca ulaşmalarını sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla mahalleye prefabrik bir sağlık ocağı yapma çalışmalarına başladıklarını söyledi. Şuana kadar su basması ve kazan dairesi bitirilen sağlık ocağının geriye kalan kısmının da en geç bir ay içinde tamamlayarak hizmete açılacaklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde prefabrik binayı yapacak olan elemanlar gelip, işe başlayacaklar. Çalışmaların başlamasıyla bir ay içinde sağlık ocağımızı bitirerek halkımızın hizmetine sunmuş olacağız" dedi.


Sağlık ocağında doktor, hemşire, ebe, sağlık memuru ve yardımcı hizmetlinin görev yapacağını da belirten Vali Nasuhbeyoğlu, Bağlar ve Merzan mahallelerinde oturan vatandaşların geniş bir kesiminin bu sağlık ocağında hizmet alacaklarını kaydetti.


Yanına gelen çocuklarla da sohbet eden Vali Nasuhbeyoğlu, şekerleme dağıtarak, oynamaları için de bir tane voleybol topu hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2007 Perşembe 18:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur karasan IP: 85.106.143.xxx Tarih : 19.07.2007 00:13:55
Hakkaride 1997-2002 yılları arası görev yaptım...başta şikayet ederek sonrasında severek yürekten...onca imkansızlıklara rağmen..hala özlem duyuyorum ankarada bulunmama ragmen önemli olan kalabalıkta yalnız olmaktansa o şartlarda kenetlenmek yakınınızdaki yüreklerle...sağlık...yakın arkadaşım vana yetişemediği için beyin kanamasından hayata veda etti...daha asaleti bile tastik olmadan 6 aylık memurken...terör olması eğitimi ,sağlığı olumsuz etkilememeli...ankarada yaşadım yılarca gittim ,çalıştım severek ve özlüyorum...herkes gitmeli ve hizmetini yapmalı ve zorlukları görmeliki yaşamının degerini bilebilsin....