4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de şarbon paniği

Hakkari'de hastalanan hayvanlarını keserek etini yiyen aynı aileden iki kişinin şarbon hastalığına yakalandığı belirtildi.


Şehirden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası'nda hayvancılıkla uğraşan Kırıkdağ köyü sakinlerinden Çeto Yiğit, hastalanan hayvanlarını telef olmadan önce keserek etini ailesiyle birlikte yediğini belirtti.
Bir süre sonra kendisinin ve eşi G

üllü Yiğit'in elleri ve yüzünde büyük yaralar çıktığını anlatan Yiğit "Hakkari Devlet Hastanesi'ne giderek muayene olduk. Yapılan muayeneden sonra bize hayvanlardan kaptığımız şarbon hastalığından dolayı el ve ayaklarımızda yaralan çıktığı söylendi.


Bize bazı ilaçlar verilip evlerimize gönderildik. Hastalığın yayladaki 6 çocuğuma da ulaşmasından endişe ediyoruz. Yaklaşık bir hafta önce hayvanlar arasında dolaşan bir hastalık nedeniyle değişik ailelere ait 50'e yakın küçükbaş hayvanın telef oldu. Bu hayvanları bazı köylüler ölmeden önce keserek etini yediler. Hastalık daha da yayılabilir. Durumu Tarım İl Müdürlüğü yetkililerine bildirerek, yaylaya bir ekibin gönderilerek kontrollerde bulunmasını istedik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 02:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?