4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de seçim çalışmaları

Hakkari'de 22 Temmuz seçimleri öncesi milletvekili adaylarının çalışmaları sürerken Demokrat Parti (DP) tarafından düzenlenen miting tam bir gövde gösterisine dönüştü. Pinyaniş aşireti büyüklerinden Osman Zeydan'ın yanı sıra diğer aşiret mensupları, düzenlenen mitinge katılarak DP'li milletvekili adayı Necip Zeydan'a destek verdiler.


Yüksekova ilçesinde yüzlerce araçlık bir konvoy ile Hakkari il merkezine gelen Necip Zeydan sevgi gösterileri ile karşılandı. İlk olarak seçim bürosunu açan Zeydan, burada yaptığı konuşmada, 22 Temmuz sabahı hükümetin, milletvekillerinin ve partizan kamu görevlilerinin değişeceğini söyledi. Daha sonra düzenlenen mitinge katılmak için yürüyerek Merzan Mahallesi toprak sahasında giden Necip Zeydan, yol boyunca partililer tarafından alkışlandı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde bir konuşma yapan Necip Zeydan, halktan güç alarak aday olduğunu söyledi. Zeydan, Ak Parti hükümetini eleştirerek Hakkari'ye bir şey yapılmadığını anlatıp "Ak Parti tek başına iktidar olduktan sonra fakiri unuttu ve sırtını zenginlere dayadı. İnsanımız aş bulamadı, iş bulamadı. Bizim dönemimizde her şey çok şeffaf olacaktır. Hiçbir güç bize çıkarı için tesir edemeyecektir. Benim etrafıma bakım etrafımdan hortumcu var mı? Benim etrafımda sadece sizler varsınız ve olacaksınız da. Onun için sizlere inanıyorum, güveniyorum" dedi.


Konuşması sonrası defalarca halkın önünde eğilerek saygısını gösteren Necip Zeydan, katılımcılarla birlikte halay çekt. Aşiret büyüklerinden Osman Zeydan ise kendilerini yalnız bırakmayan ve mitinge katılan herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 15:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?