2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de sinemaya ilgi yok

Hakkari’de maddi imkansızlıklardan kapanan ve bir hafta önce yeniden hizmete açılan sinemanın ilgi görmediği belirtildi.

Yeniden hizmete açılan sinemanın en son vizyona giren filmlerin gösterilmesine rağmen ilgi görmediği bildirildi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Özatak, imkanları dahilinde ellerinden geldiği kadarıyla vizyona giren ve en son filmleri getirmelerine rağmen sinemaya ilginin olmadığını söyledi.

Özatak, "Hakkarililer’in geleneğinde sinemaya ilgi var. Ancak kaçak yollarla getirilerek şehrin cadde ve sokaklarda ucuza satılan korsan CD’ler yüzünden sinemaya ilgi kalmadı. Sinemanın açıldığını duyuru ve yerel radyolarda yaptırdığımız ilanlarla halkımıza duyurduk. Getirilen her film bir hafta boyunca gösteriliyor. İstanbul’dan getirttiğimiz her bir film için işletme giderleri ile birlikte bize 800 milyon liraya mal oluyor. Kamu görevlilerine ve halka 2 milyon, bayanlara ve öğrencilere ise 1 milyon liradan bilet satılmaktadır. Rağbet olmayınca bu durumda film ücretlerini çıkartamıyoruz. Sinemanın açıldığı günden bu yana bir haftadadır ancak 50 milyon lira gelir elde edilmiş. İleriki günlerde de böyle devam ederse sinemayı açtığımız gibi kapatmak zorunda kalacağız" dedi.

HAKKARİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 00:00:05
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 16:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?