3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de sosyal etkinlikler

Hakkari Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi tarafından açılan gitar, bağlama, resim, bilgisayar ve tiyatro kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Altay Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 360 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü lisede eğitim öğretim gören öğrencilerin yüzde 70'i kızlardan oluşuyor.

İldeki liseler arasında en başarılı lise konumunda olan okulda başlatılan sosyal ve kültürel etkinliklerin ise öğrencilerin derslerine motive olmasına büyük katkı sağladığı belirtildi. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı 2. döneminden itibaren başlayan bağlama, resim, gitar, bilgisayar ve tiyatro kurslarına hafta sonları öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Lise öğrencilerinden Savaş Taş, sosyal ve kültürel faaliyetlerin hem kültürel yönden hem de geliştirmekte olan okul başarısını arttırdığını belirtti. Taş,"Bize bu olanakları sağlayan Okul Müdürü Mahmut Yimez ve kursların açılmasında ve yürütülmesinde büyük çaba harcayan Koordinatör Rehber Öğretmenimiz Hayrettin Çiftçi'ye teşekkür ediyoruz. Hafta sonları bu kurslara katılarak hem arkadaşlarla birlikte stres atıyoruz hem de derslerimize daha da çok motive oluyoruz" dedi.

Hakkarili kız öğrencilerin gitara olan ilgisi dikkatlerden kaçmazken, erkeklerin ise en çok bağlama, bilgisayar, resim ve tiyatro kurslarına ilgi gösteriyor.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?