4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de temzilik kampanyası

Hakkari'de 'Dünya Çerve Günü' etkinlikleri kapsamında başlatılan temizlik kampanyasında 4 saatte 3 ton çöp toplandığı bildirildi.

Hakkari Valiliği, Çevre ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Belediye Başkanlığı ile birlikte başlatılan 'Temiz Bir Çevre İçin Hakkari El Ele' kampanyası sabah saatlerinde Gazi Mahallesi'nde bulunan Anadolu Lisesi önünde başladı. Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, kampanyanın 1-15 Mayıs 2008 tarihleri arasında bütün okulların katılımı ile devam edeceğini söyledi. Vali Yardımcısı Pehlivan, temiz bir Hakkari için herkesin bu kampanyaya destek vermesi gerektiğini söyledi.

Çevre ve Orman Müdürü Ayşe Okay ise yaptığı açıklamada, Hakkari'de '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında valilik ile çevre ve orman müdürlüğü organizesinde belediye başkanlığı desteğiyle temizlik kampanyasını başlattıklarını söyledi. Okay, kampanyanın 15 mahallede devam edeceğini belirterek bu kampanya kapsamında belediye başkanlığının 10 bin adet el broşürü, çevre ve orman müdürlüğünün de 10 bin poşet, 10 bin eldiven dağıttığını dile getirdi.

Kampanyaya katılan Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Tahir Yaşar, İl Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, bazı daire amirleri, muhtarlar ve değişik okullarda bulunan öğrenciler ele ele vererek birlikte çöp topladı. Öğrencilerle birlikte yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı kampanyada 4 saat içersinde 3 ton çöp toplandığı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 17:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?