2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de 'Ters Lale' konseri

Hakkari’de, yüksek rakımlı yerlerde doğal şartlarda yetişen "Ters Lale"nin tanıtılması amacıyla, konser düzenlendi.

Dün akşam saatlerinde İl Kültür Müdürlüğü sinema salonunda yapılan konserde, ünlü arabesk sanatçısı Cansever, popçu İsrailli Müjde, oryantal Serap Su ve arabesk sanatçısı Urfalı Hassan sahne aldı. Sanatçılar, okudukları parçalarla davetlilere neşeli saatler yaşatırken, Hakkari’de ilk defa bir oryantali karşılarında gören ve oldukça şaşıran vatandaşlar Serap Su’nun kıvrak dansı karşısında oldukça eğlendiler. Cansever’in okuduğu parçalarla yerinde duramayan davetliler sahneye çıkarak saatlerce halay çektiler.

Konserde zaman zaman elektriklerin kesilmesi izleyicilerin tepkisine neden olurken, akşam saat 19:00’da başlayan program saat 22.30 sıralarında sona erdi. Program sonunda sanatçılara şükran plaketlerini, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Rüstem Zeydan ile Belediye Başkan Vekili Bışar Mavigöz verdi.

Çukurca İlçesi’nde bir askeri aracın mayına çarpması sonucu 2 Mehmetçiğin şehit olması, 3 erin de yaralanması olayı üzerine Vali Erdoğan Gürbüz ile Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tuncer Erinmezler programa katılmadı.
Konsere, daire amirleri, polis memurları, öğretmen ve öğrenciler ile yaklaşık 800 kişi iştirak etti.

HAKKARİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 14:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?