4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de toz bulutu şaşkınlığı

Hakkari'de etkili olan ve güneşin görülmesine bile izin vermeyen toz bulutu vatandaşları endişelendiriyor.

Bazı vatandaşlar bu durumu ilk defa şahit olduklarını söylerken, meteoroloji yetkilileri güney yönünden gelen tuz bulutlarının yarın akşama kadar dağılmasının beklendiğini belirttiler.

Hakkari semalarını son birkaç gündür kaplayan sis şeklindeki toz bulutu vatandaşları kara kara düşündürüyor. İlk defa böyle bir durum ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, görüş mesafesini daraltan bulutun kendilerini endişelendirdiğini anlattılar. Nedim Yalçın isimli bir genç bir haftadır etkili olan bulanık hava yüzünden güneşin görülmediğini anlattı. Türkçe bilmeyen bir vatandaş ise Kürtçe olarak, "Bölgemizde meydana gelen çatışmalardan dolayı insanların ölmesi ve dünyada çok insanın ölmesi nedeniyle bu hava ortaya çıkıyor. Bu Allah'ın bir hikmetidir ve dünyanın sonunun geldiğinin bir kanıtıdır" dedi. Serdar Ümit isimli insaf ise, son günlerde güneşe hasret kaldıklarını, önünde bir perdenin bulunduğunu söyledi. Önceki gün yağmurla birlikte kırmızı çamur yağdığını söyleyen Ümit, "Biz bu durumu büyüklerimize sorduk. Bu hayra alamet değil dediler. Bu hayatımızda ilk defa böyle bir hava ile karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Meteoroloji yetkilileri ile sis gibi görülen oluşumun bir toz bulutu olduğunu ve Hakkari bölgesine güney yönündeki Irak tarafından geldiğini anlattılar. Yetkililer, toz bulutun yarın akşama kadar dağılacağını tahmin ettiklerini ifade ettiler.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 18:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?