3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de vergi haftası etkinlikleri

Hakkari Defterdarı Abdullah Kırım, vergi ödemenin herkesin ödevi ve sorumluluğu olduğunu, vatandaşlardan alış verişlerde mutlaka fiş ve faturalarını almalarını isteyerek, "Fiş ve fatura vermeyen esnafı bize bildirin" dedi.

İl Defterdarı Abdullah Kırım, 25 Şubat-2 Mart tarihleri arasında kutlanacak olan 19. Vergi Haftası etkinlikleriyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Abdullah Kırım, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilinci oluşturulması, mükelleflerin vergiye gönüllü uyumlarının arttırılması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, vergi idaresi, mükellef, muhasebeci ilişkilerinin daha üst seviyelere çıkarılması amacıyla Vergi Haftası'nın 1990 yılından bu yana kutlandığını söyledi. Etkinliklerinin ilk ayağının 25 Şubat Pazartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla birlikte başlayacağını belirten Kırım, hafta süresince şehrin belirli noktalarına vergi sloganlarının yer aldığı bez afişler asılacağını belirtti. Gelir idaresinin tanıtımı ve verginin önemi konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla sinevizyon gösterileri, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ve bilgilendirme toplantıları ile radyo programları yapacaklarını anlatan Kırım, "Mükelleflerimizi, bağlı oldukları meslek odalarında ziyaret ederek, vergi ve mali idareden beklentileri dinleyerek toplantılar yapacağız. Vergi rekortmenlerine, 40 yılını dolduran mükelleflerimize ve ödevlerini zamanında yerine getiren mükelleflerimize plaket vereceğiz. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik ilköğretim okullarında vergi konulu konferanslar, kukla gösterisi, mektup, şiir, resim, afiş yarışmaları ve masa tenisi, kayak, badminton, satranç turnuvaları yapılacak. Diğer taraftan da 1 Eylül 2007-31 Ocak 2008 tarihleri arasında yürütülen "Ülkemi Seviyorum, Belgemi Alıyorum" kampanyasına katılan öğrencilerimize de çeşitli ödüller verilecektir. Maliye çalışanlarına ve çocuklarına kukla gösterisi, film gösterisi, maliye korusu konseri, tiyatro gösterisi, kar şenliği, emekli olan ve başarılı çalışmaları olan personelimize teşekkür belgesi verilecektir. Bu etkinliklerimizin yanında bu yıl ilk defa sosyal sorumluluk projeleri oluşturarak hayata geçireceğiz. Bunlardan bazıları, defterdarlığımız çalışanları arasında kan bağışı ve sigarayı bırakma kampanyaları açılacaktır. Görme engelliler, şehit ve gaziler ile bedensel engelliler dernekleri ziyaret edilecektir. Kardeş okulumuzu ve bir köy okulunu ziyaret edeceğiz. Halkımızın birlik ve beraberliğini sağlayacak sanat etkinlikleri yapacağız. "Maliye Mükellef Elele Gecesi", mahalli sanatçılarımızın vereceği "Vergi Haftası Özel Konseri" ve "Kar-Beyaz Hakkari" fotoğrafları sergisiyle sanatseverlerle buluşacağız" dedi.

Bu etkinliklerdeki amacın hafta boyunca vergiyi konuşturmak, düşündürmek, bilincini oluşturmak ve bu bilgilerin kalıcılığını sağlamak olduğunu anlatan Hakkari Defterdarı Abdullah Kırım "Mükelleflerimizin vergi ödevlerini tam zamanında yerine getirmelerini, vatandaşlarımıza da yaptıkları alışverişte mutlaka belgelerini almalarını ve ödedikleri verginin hazineye intikalini sağlamalarını bekliyoruz. Tüketici vatandaşlarımızın belge alamadıkları durumlarda ve vergi kaydı olmayan vatandaşları bizzat vergi dairemize gelerek, telefonla veya e-posta yoluyla bildirmelerini, kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Tüm mükelleflerimizin, çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın vergi haftasını kutluyor, etkinliklerimize katılmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?