3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkari'de 'vizontele şakası' gerçek oldu

Yaklaşık 2 ay önce de dispansere röntgen teknisyeni ve eczacı atandığı, ancak halen bir röntgen cihazı ve eczane bulunmadığı kaydedildi. Hakkari Devlet Hastanesi'nde röntgen cihazı olmasına rağmen yetersiz olduğu için hastalarını röntgen çektirmek için Van'a götürmek zorunda kaldıklarını ifade eden hasta yakınları ise yetkililerin dispansere sahip çıkmasını istediler.
Dispanserin görevli tek doktoru Hamdullah Kara, günde yüzlerce hastaya baktığını ve birçok imkansızlığa rağmen hizmet vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kara, "Yaklaşık 7 yıl önce dispanserimizde röntgen yeri hazırlandı. Ancak cihaz gelmediği için bu bölümü hemşireler dinlenme odası olarak kullanıyor. Diğer bölümü ise santral olarak kullanıyoruz. Dispanserimize röntgen teknisyeni atandı ve yaklaşık 2 ay önce görevine başladı. Ayrıca bize gelen yazılarda dispanserimize bir eczacının da atandığı belirtilmektedir. Ancak dispanserimizde eczane de bulunmamaktadır. Sağlık birimlerinin ortak kullanıma açılmasına rağmen hastalarımız eksilmediği gibi çoğaldığı için röntgen cihazına ve eczacıya ihtiyacımız var. Bu konuda Van SSK Bölge Hastanesi yetkililerinin de girişimleri bulunmaktadır. Talep ettiğimiz röntgen cihazlarının gönderilmesi halinde hastalarımız birçok sıkıntıdan kurtulmuş olacaklardır" dedi.
Dispansere atanan teknisyen Serhat Doğan ise eş durumu nedeniyle Iğdır SSK Müdürlüğü'nden Hakkari'ye atandığını kaydederek, "Dispanserde röntgen yeri hazır, eleman da var, ama röntgen cihazı yok. Ben de boş vakitlerimi hemşirelere yardım ederek veya telefonlara bakarak geçiriyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 13:49:40
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?