2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de yine olaylar çıktı

Hakkari'de yola barikat kurarak kendilerine müdahale etmeye çalışan polislere taşla karşılık veren çocuklar biber gazı kullanılarak dağıtıldı.


Merzan Mahallesi Katreması Köprüsü üzerinde toplanan göstericiler yola barikat kurdular. Bir vatandaşın evinin önünde kurutmaya bıraktığı bir halıyı da barikatın arasına atarak ateşe veren göstericiler barikatı kaldırmaya çalışan polislere ise taşlarla karşılık verdi. Polis göstericilere karşı biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Göstericilerin mahalle aralarına dağılması üzerine polis yoldaki ateşi ve barikatı kaldırarak yolu yeniden trafiğe açtı. Bazı mahalle sakinleri biber gazı dumanı içinde evlerine gitmeye çalışırken, araçlar ise taş yığınları arasından geçmek zorunda kaldı. Olaylar 3 ayrı mahallede yer yer küçük çaplı olarak devam ediyor. Bazı vatandaşlar ise, yola neden barikatların kurulduğunu bilmediklerini belirterek, buna artık bir son verilmesi gerektiğini söylediler.


Bu arada polis, yakaladığı 9 yaşındaki bir çocukla da yakından ilgilenerek sohbet edip daha sonra olay yerine gelen ailesine teslim etti.

İha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 18:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?