4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de yoğun güvenlik önlemleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaret edeceği Hakkari'de geniş güvenlik önlemleri sürdürülüyor. 

Erdoğan'ın katılacağı Ak Parti Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı kongresinin yapılacağı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nun girişi başta olmak üzere cadde ve sokaklarda geçen yetişkinler, çocuk ve hatta gazeteciler bile üst aramasından geçiriliyor. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan helikopterin ineceği Fatih Kışlası'ndan şehir merkezine giriş yapacağı güzergah üzerindeki ve 3 mahalleyi bir birine bağlayan Gültekinler kavşağındaki ana yollar ise ulaşıma kapatıldı. 

Ara sokakların başlarına ise özel hareket ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi. Kongrenin yapılacağı salona giriş yapan kadın, çocuk, gazeteci herkesi büyük bir titizlikle arayıp kimlik kontrolü yaptıktan sonra geçişlerine izin veriliyor. Altay Caddesi üzerindeki Demokratik Toplum Partisi (DTP) binasının bulunduğu caddede ise geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Kepenklerin kapandığı ilde büyük bir sessizlik yaşanırken, polis panzerleri ise sokak aralarında devriye görevini sürdürüyor. Mahalle aralarındaki küçük çaptaki olaylar ise devam ederken polis zırhlı araçlarla gösterileri bastırmaya çalışıyor. 

Bu arada Çukurca ilçesinden kongreye katılmak için Hakkari'ye gelen Ak Parti konvoyuna şehir girişinde taşlı saldırı yapıldığı bildirildi. Taşlı saldırı sırasında bazı araçların camlarının kırıldığı belirtiliyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 14:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?