4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de yoğun kar yağışı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin K.Irak'a düzenlediği operasyonda en fazla askeri hareketliliğin yaşandığı Hakkari bölgesinde, yoğun kar yağışı etkili olmaya başladı.

Kar yağışı il merkezinin yanı sıra Irak sınırında bulunan Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde de etkili oluyor.

Bugün öğle saatlerinde aniden bastıran kar, hayatı felç etti. Kar yağışı nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, yolda kalan bazı sürücüler ise zor anlar yaşadı. Yeniden beyaza bürünen kentte, bazı sürücüler yolda kalmamak için araçlarına zincir taktı. Şehrin değişik cadde ve sokaklarında bulunan seyyar satıcılar ise naylon poşetlerden kurdukları çadırlar altında satış yapmaya çalışıyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bunan İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının böyle devam etmesi halinde karla mücadele ekipleri tarafından bir süre önce sürdürülen çalışmalar neticesinde ulaşıma açılan 130 köy ile bağlı 377 mezra yolunun yeniden kapacağını belirtti.

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri ise il genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışının yarın da devam edeceğini bildirdi. Yarın havanın bulutlu olacağını ifade eden yetkililer, kar kalınlığının il merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreyi bulduğunu açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 16:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?