4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkari'de yol çilesi bitmiyor

Hakkari-Van karayolunda sürdürülen yol genişletme çalışmaları nedeniyle onlarca araç saatlerce yolda bekledi.

Şehirden 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Mevkii'nde yaklaşık 2 yıldan beridir devam eden yol genişletme çalışmaları ulaşımda aksamalara neden oluyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren ulaşıma kapanan yol kısa bir süre tek şerit olarak açıldıktan sonra tekrar kapandı. Vatandaşlar, çalışmalar nedeniyle yolun sık sık kapanmasına tepki gösterdiler. Yolda uzun kuyruklar oluşturan araç sürücüleri ve yolcuları, güvenliği sağlayan trafik polisleri teselli etmeye çalıştı. Sürekli anons yapan trafik polisleri, yolun uzun süre kapalı kalacağını belirterek vatandaşların beklememesini istedi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Ahmet Bal ile Salih Atay isimli yolcular, saatlerdir yolun açılmasını beklediklerini ifade ederek, yaklaşık 2 yıldır bu çileyi çektiklerini söylediler. Yolcular, "Yaklaşık 2 yıldır 2 kilometrelik yol bitirilemedi. Köylerden gelen hastalarımız acılar içerisinde kıvranarak saatlerce yolun açılmasını bekliyorlar. Görevlilere 'Hastamız var, yolu açın' dediğimiz zaman da 'Ambulansla getirin' diyorlar. Köylüler ambulans nerede bulsunlar. Birilerinin artık bu rezalete dur demesi gerekir" şeklinde konuştular.

Sürdürülen çalışmalardan dolayı kapalı olan yolda mahsur kalan bazı yolcular ise araçlarından inip iş makinelerinin arasında yürüyerek evlerine gitmeye çalıştılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?