2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'de yüzme kursu

Hakkari Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından ihale yoluyla özel bir işletmeciye kiralanan havuzda çocuklara yönelik yüzme kursu açıldı.
Hastane Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait yörenin tek havuzu olan tesislerde, aylık 50 milyon lira ücret karşılığında açılan yüzme kursuna 30’a yakın çocuk katılıyor. Havuz işletmecisi Yakup Aktaş tarafından açılan yüzme kursuna müracaat eden 6-15 yaş grubu kız ve erkek çocuklar, yüzme antrönürü Fahri Güldal nezaretinde günde 2.5 saat kurs aldıkları belirtildi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran kurs antrönürü Fahri Güldal, bugünden itibaren başlattıkları kursun 1 ay süreceğini belirterek, günde 2 buçuk saat olmak üzere haftada 4 gün çocuklara yüzme konusunda eğitimler vereceklerini söyledi. Kentte bulunan birçok çocuğun yüzme bilmediği için havuzda yüzemediğini anlatan Güldal, bu nedenle kendilerine yönelik bir kurs açtıklarını ifade etti. Daha önce kanalizasyon atıklarının boşaltıldığı pis derelerde yüzen çocukları bu durumdan kurtararak onlara verecekleri eğitimle havuzda yüzmelerini de sağlayacaklarını belirten Güldal şunları söyledi:
"Derelerde yüzen çocukların çoğu çeşitli hastalıklara yakalanıyorlardı. Kültürümüzde yüzme bilen kişi sayısı çok az. İnsanlarımıza yüzmenin bir spor olduğunu aşılayarak onları bu tür sportif aktivitelere teşvik etmek istiyoruz. Yüzmek isteyip de yüzme bilmeyen çocuklarımızı yüzme sporuna kazandırarak, batı illere gittiklerinde deniz ve havuzlarda yüzecekleri zaman yabancılık çekmemelerini sağlıyacağız. Çocukların yanı sıra yüzme bilmeyen büyüklerimize de ileriki günlerde kurs açmayı hedefliyoruz."
HAKKARİ - iHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2004 Perşembe 01:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?