2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkari'den Bülent Arınç'a tepki

HAKKARİ'DEN BÜLENT ARINÇ'A TEPKİ

Hakkari Belediyesi Meclis Üyesi Remziye Sezgin, kapatılan DTP'nin eş başkanı Emine Ayna hakkında açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın söylemlerini, "bunamışlığına bağladıklarını" ifade etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı binasında partili kadınlar adına bir basın açıklaması yapan Remziye Sezgin, DTP'ye yapılan darbenin sonucunda partinin bir dağılma oluşturacağını umanların bunun gerçekleşmediğini görünce hislerine kapılarak yine eski taktiklerine sarıldıklarını savundu. Emine Ayna'ya yönelik siyasi bir saldırı kampanyası yürütüldüğünü belirten Sezgin, partileri DTP'nin kapatılması ile siyasi bir linç kampanyası başlatıldığını öne sürdü.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendi memleketi olan Manisa'da yapmış olduğu bir konuşmasında Emine Ayna'ya dil uzatarak ağza alınmayacak sözler sarf etmesinin bu linç kampanyasının bir parçası olduğunu ileri süren Sezgin, başkalarına akıl hocalığını yapan Arınç'ın bir kadın politikacıya hareket edecek kadar kontrolünü kaybettiğini ifade etti.

Sezgin, "Biz Hakkarili kadınlar olarak bu çirkin hareketinden dolayı Aranç'ı kınıyoruz. Herkesi siyasetin seviyesini düşürmeyecek bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Bu siyasi linç kampanyasının amacını biz çok iyi biliyoruz. Bunu, partimiz Meclis'e girdiğinden beri milletvekillerimizin birlik ve beraberliğini bozmak için ellerinden geleni yapmaya çalışan zihniyetin bir devamı olarak da görmekteyiz. Siyasi partiler mezarlığına dönen Türkiye'de ısrarla parti kapatma uygulamasının devam ettirilmesindeki amaç da siyasi iradeyi bölmek, parçalamak ve gücünü zayıflatmaktır. DTP'nin kapatılmasının da böyle bir sonuca hizmet edeceğini umanların olduğunu biliyoruz. Kapatma kararlarını partimizde fikir ayrılığı ve bir dağılma oluşturacağını umanlar, bunun gerçekleşmediğini görünce hislerine kapılıp yine eski taktiklerine sarılmışlardır" dedi.

"ARINÇ'IN SÖYLEMİNİ BUNALMIŞLIĞINA BAĞLAMAKTAYIZ"

Remziye Sezgin, anaerkil dönemden sonra erkek egemenliğinin günümüze kadar zorbalıklarla kadını yönettiğini öne sürerek, "Kadın eşitliği ortada iken sözde din adına siyaset yapan AK Parti hükümetinin yürütmesinde olan Arınç'ın bu söylemini bunamışlığına bağlamaktayız. Ayna'ya yönelik saldırı, aynı zamanda kadın kimliğine yönelik bir saldırıdır. Bu yaklaşım son derece cinsiyetçi ve ayrımcıdır. Kadının sadece siyasetin vitrininde görmek isteyen, politikada etkin bir güç olmasını hazmedemeyen, kadın-erkek

eşitliğine inanmayan, kadını hep ikinci planda tutmak isteyen zihniyettir. Biz Hakkarili kadınlar olarak bu siyasi linç girişimine derhal son verilmelidir diyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:51:02
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 17:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?