4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarili bayanların aerobik sevdası

Hakkari'de bir ilköğretim okulunda görevli beden eğitimi öğretmeninin verdiği kurs sayesinde aerobik ve steple tanışan bayanlar, hem form tutuyor hem de spor yapmanın keyfini yaşıyor. 

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Hüseyin Yıldız, çalışan bayanlara yönelik aerobik ve step kursu vermeye başladı. Hakkari'de ilk kez açılan kursa katılan bayanlar, haftanın 3 günü 2'er saat eğitim görüyor. 

Yer sıkıntısından dolayı Cumhuriyet İlköğretim Okulu salonunda mesai saatleri dışında verilen kursa 20 bayan katılıyor. Kurs öğretmeni Hüseyin Yıldız, amaçlarının bayanları monotonluktan ve yoğun iş stresinden kurtarmak olduğunu söyledi. Bayanları sporla fazla
kilolarından kurtarıp forma sokmaya çalıştıklarını anlatan Yıldız, "Hakkari'de şimdiye kadar böyle bir imkan sunulmadığı ya da ortam yaşanmadığını söyleyebiliriz. Şu anda potansiyelimiz iyi, ancak salonumuz küçük. Çalıştığımız salonu büyütürsek bütün bayanlarımızın geleceğinden eminiz. Programımız 3 aylık. Yaza doğru belli bir seviyeye indirdikten sonra şartlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Şartlarımız iyi olursa belki devam ettiririz" dedi. 

Kursa katılan Fatma Doğan ise, bayanların iş çıkışında okul salonuna gelerek aerobik yapıp üzerlerindeki stresi atmaya çalıştıklarını belirtti. Daha iyi bir salonda çalışabilme imkanlarının olması halinde ev kadınlarının da kendilerine katılabileceğini ifade eden Doğan, "Daha iyi şartlarda aerobik yapabilirsek diğer bayanlara da cesaret kazandırmış oluruz. Daha önce işten eve, evden işi gidiyorduk. Şimdi ise bir taraftan form tutuyor, diğer taraftan da spor yapıp stres atıyoruz" diye konuştu. 

Deniz Hanlıgil de, amaçlarının sadece spor yapmak değil yorgunluk ve stres atmak olduğunu dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 13:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?