4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarili çocukların frenli kızak icadı

Hakkari'nin değişik mahallelerinde kızakla kaymanın keyfini yaşayan çocuklar, büyüklerini hayrete düşürecek frenli kızak icat etti. 

Yarıyıl tatillerini mahalle yolunda kayarak geçiren çocuklar, önlerine geçen araçların altına girmemek ve yayalara çarpmamak için kızaklarına el freni yaptırdı. 

Yoğun kar yağışına sahne olan Hakkari'de halen 130 köy ile 377 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunurken, çocuklar ise soğuk havalara aldırış etmeden kendilerini sokağa attı. Kar yağışının sevincini doyasıya yaşayan çocuklar, kızaklarının her iki ayağına tahtadan el freni yaptırdı. Yokuşlarda hızla ilerleyen kızaklarının el frenini çeken çocuklar kızaklarına hakim olabiliyor. Büyükleri bile şaşırtan çocukların ilginç icadı görenleri hayrete düşürüyor. 

Yusuf Taş, Recep Çelik, Mesut Tek, Ramazan Kaval isimli çocukları, oyun alanları olmadığı için günde onlarca aracın geçtiği mahalle yolunda kaymak zorunda kaldıklarını belirtti. Çocuklar, "Mahalle yolunda kayarken yoldan geçenler kendilerine çarpacağımız düşüncesiyle bizi azarlıyor, bazıları ise bizi dövmeye kalkışıyor. Bu nedenden dolayı kızaklarımıza tahtadan el freni yaptırdık. Önümüze çıkanlara çarpmamak için ani fren tutuyoruz. Böylece büyüklerin azarlanmasından kurtulmuş oluyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 12:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?