2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkarili esnaf internet dünyasında

HAKKARİLİ ESNAF DA İNTERNET DÜNYASINDA

Hakkari'deki esnaf da artık hızla gelişen teknolojiye ayak uyduruyor. Bir zamanlar telefonla veya faksla anlaşmalı firmalara sipariş veren esnaf, artık oturdukları yerde görüntülü bir ortamda siparişlerini rahatlıkla verebiliyor.

Altay Caddesi üzerinde iş yeri bulunan Metin Bor isimli esnaf da telefon ve fakstan kurtulmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Türkiye'nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari'nin de her geçen gün gelişen internet teknolojisine ayak uydurduğunu belirterek, istedikleri malzemeleri görüntülü ortamda anlaşmalı firmanın yetkililerine göstererek böylece sipariş verdiklerini söyledi. Kendisi gibi birçok esnafın görüntülü ortamda işlerini yapmanın sevincini yaşadığını belirten Bor, böylece görüşmelerin ise

kendilerine çok daha ekonomik olduğunu söyledi. Bor,"Giyim ve ayakkabı mağazam var. En çok tercih edilen bir elbiseyi veya ayakkabıyı kameradan göstererek firmadan talep ediyoruz. Bir zamanlar ise siparişler hep karışık geliyordu. Şimdi ise o dönemi çoktan geride bıraktık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 14:45:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 15:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?