2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkarili gençler İsveç yolunda

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi'nce uygulanan 'Hakkarili gençlerin Avrupa stajı' projesi kapsamında yerleştirme faaliyetine katılacak ilk grup öğrenci İsveç'e hareket etti.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, İsveç'teki grupta 10 öğrenci 1 rehber öğretmen ve bir okul müdürünün yer aldığını belirtti.

Gurupta yer alan kuaförlük, bilgisayar ve elektrik bölümü çırak öğrencilerinin 3 hafta süreyle İsveç'in başkenti Stockholm'da bulunan proje ortağı okul ve kurumda kuaförlük, bilgisayar ve elektrik dallarında 3 haftalık stajlarını yapacaklarını söyleyen Karataş "Staj sonunda bu öğrencilerimize Europas sertifikaları verilecektir. Bu süre boyunca ayrıca öğrencilerimiz çeşitli kurum ve okul ziyareti gerçekleştirecektir. Bu ziyaretlerde kendi yörelerini tanıtma fırsatı bulacak ve daha yakın ilişkiler kurarak birer kültür elçisi olma fırsatı bulacaklardır. Proje ortaklarımıza ve ziyaret edilecek okul ve kurumlara sunulmak üzere Hakkari'yi tanıtan yöremize özgü çeşitli hediyeler götürülecektir. Hakkari'yi anlatan, doğal güzelliklerini gösteren fotoğraf, broşür, dergi kendilerine sunulacaktır. Gençlerimiz kendi bilgi ve becerilerini, mesleki yeterliliklerini aynı meslek alanlarında okuyan arkadaşlarıyla karşılaştırma fırsatı bulacaklardır. Oradaki bilgi ve becerileri kendi okullarına taşıma ve arkadaşlarına aktarma imkanına kavuşabilecektir" dedi.

İsveç'e gitmenin sevincini yaşayan öğrenciler ise, kendilerine bu fırsatı veren Eğitim Merkezi Abdullah Karataş'a teşekkür ettiler. Avrupa ülkelerini hep hayallerinde ve televizyon kanallarında gördüklerini belirten öğrenciler, oraları görmenin sevinci ve mutluluğu içersinde olduklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 12:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?