2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

'Hakkarili Gençlerin Avrupa Stajı'

Dağların kenti Hakkari'den Avrupa ülkesine yolculuk başlayacak. İl dışına bile çıkmamış gençler "Hakkarili Gençlerin Avrupa Stajı" isimli proje kapsamında Almanya ve İsveç'i görme fırsatı bulacak.

Avrupa ülkelerine gidecek gençlere gidecekleri ülkelerin sosyal ve kültürel faaliyetleri ile tanışacakları arkadaşları ile nasıl kaynaşacakları konusunda 5 haftalık İngilizce dil eğitimi verilmeye başlandı.

Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan "Hakkarili Gençlerin "Avrupa Stajı" kabul edilerek uygulamaya başlandı. Elektrik, elektronik, bilgisayar ve kuaförlük dallarında eğitim gören gençlerin 3 haftalık stajlarını İsveç ve Almanya'da yapacakları belirtildi. İlk gurup'ta yer alan 10 öğrenci ve 1 öğretmen 5-25 Nisan tarihlerinde İsveç'e, ikinci gurupta bulunan 10 öğrenci 1 öğretmen ise 4 Mayıs-25 Mayıs Almanya'ya gideceği belirtildi.

Proje çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Karataş, amaçlarının sadece mesleki eğitimdeki staj değil aynı zamanda öğrenciler arasındaki diyalogu arttırmak ve kültürler arası alışverişi geliştirmek olduğunu belirtti. Hakkari'deki öğrencilerin kültürlerini, gelenek ve göreneklerini oradaki öğrencilere aktarıp oradaki kültürü de buraya taşıyacaklarını söyleyen Karataş "Gençlerimiz, mesleki açıdan kendilerini AB'deki kendi meslek guruplarıyla da karşılaştırmak fırsatı bulacaklardır. Öğrencilerimiz orada karşılaşacakları uyum sorununu gidermek amacıyla 5 haftalık dil eğitimi ve gidecekleri ülkelerin kültürünü anlatan bir eğitim programı verilmektedir. Bu AB vatandaşlığına giden bir yoldur. Hakkari'de bu projelerde azami derecede faydalanan bir il değildir. Daha önce de çeşitli projeler önerdik. Ancak ilk defa 20 kişilik bir öğrenci gurubu, Hakkari'de böyle bir projede yer alma fırsatı bulacaklardır.

Almanya ve İsveç'e gidecek öğrenciler ise, hep televizyonlarda gördüklerini bu ülkelere gideceklerini hayal bile edemediklerini anlatarak çok mutlu olduklarını belirttiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?