4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarili gençlerin resim sergisi

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkez Müdürlüğü tarafından açılan kursta eğitim gören gençlerin kara kalem, solu boya ve yağlı boya ile yaptıkları resimler sergilendi.

İl Kültür Müdürlüğü salonunda açılan serginin açılışına, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ, Gençlik Merkezi Müdürü Adil Özkan ile bazı daire amirleri katıldı. Serginin açılışından sonra bir konuşma yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, gençlik merkezlerinin gerek gençlerin boş zamanlarını değerlendirme anlamında, gerekse sportif ve eğitsel faaliyetlerine desteklerinin sürdüğünü belirtti. Şemdinli ilçesinde de gençlik merkezinin açılması için onay verdiğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, Hakkari'de olduğu gibi Şemdinli'de de gençlerin güzel bir mekanda faaliyetlerini sürdürmesi için çaba göstereceklerini söyleyerek "Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde de spor kulüplerimize imkanlarımız çerçevesinde desteklerimizi sürdürüyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve İl Kültür Müdürlüğü koordineli bir şekilde gençlerimiz için çok güzel sanatsal faaliyetler gerçekleştirebilirler. Biz gerek ayni, gerekse malzeme desteği zaten veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu kursu düzenleyen ve gençlerin yeteneklerini keşif etmesinde yardımcı olan öğretmen ve kurum yetkililerine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Akdağ ise, Gençlik Merkezi tarafından yaz aylarında düzenlediği kursta yapılan resimleri sergilediklerini belirtti. Kurs öğretmeni Baki Balıkesir de 3 aylık bir çalışma sonucunda 30 genci resim sanatına yönlendirdiklerini belirterek "Kara kalem, yağlı boya ve solu boya çalışmalarımız oldu. Amacımız gençlerin sanata yönlendirmek, içlerinde saklı kalan yeteneği ortaya çıkartmaktı. Gençlerin yaptığı 150 değişik resmi sergilemekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezip eserleri ilgi ile incelediler.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 17:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?