3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkarili korucular haykırdı

Hakkari Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, Hakkari Muharip Gaziler Derneği ile Hakkari Köy Korucuları Derneği tarafından yapılan ortak bir basın açıklaması ile Şemdinli Aktütün Sınır Bölüğü'ne yapılan saldırı kınandı.

Öğle saatlerinde Ordu Caddesi üzerinde bulunan dernek binası önünde ellerindeki Türk bayrakları toplanan korucular, dernek binası duvarına asılı Atütürk posteri önünde teröre lanet yağdırdı.

Dernekler adına açıklama yapan Hakkari Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı İbrahim Adıyaman, hain saldırının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Öncelikle bu olayda kahramanca çarpışarak şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve tüm millete başsağlığı dilediklerini belirten Adıyaman,

"Aynı saldırıda yaralanan gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Şemdinli ilçesinin arazisi çok dağlıktır. Özellikle Irak sınırına çok yakın olan Aktütün köyü, çok sık ağaçlık ve kayalık bir bölgedir. Sızmaya çok müsait olan bu bölgede askerlerimiz çok zor şartlarda fedakarca görev yapmaktadır. Teröristler bu saldırıda da her zaman olduğu gibi Irak tarafından gelmişlerdir. Ancak askerlerimiz, bölgede görev yapan geçici köy korucularıyla birlikte omuz omuza eli kanlı teröristlerden en az 23 tanesini ölü olarak ele geçirmiştir. Ülkemizi bölmek isteyen terör örgütü bu seferde hain emellerine ulaşamamıştır. Yediği darbelerden ders almayan katiller sürüsü terör örgütünü, herkesin önünde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

Unutmasınlar ki, biz Hakkarililer terör örgütü ile mücadelede bize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Gerektiği zaman bayrak ve vatan uğrunda seve seve, gözümüzü kırpmadan canımızı feda ederiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hakkari il ve ilçelerinde 436 gazimiz 336 tane de şehidimiz var. Gerekirse bu gazilerimizle birlikte şehit olmaya hazırız" dedi.

Hakkarili bir vatandaş olarak konuştuğunu belirten Hakkari Köy Korucuları Derneği eski Başkanı Hasan Öztunç ise, bütün şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine, Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı dilediklerini belirterek, Hakkarililer olarak bütün şehit anne ve babaların ellerinden öptüklerini belirtti. Öztunç, "Basın diyor ki 23 tane terörist öldürmüşüz. Değil değerli arkadaşlar, gitsinler o Aktütün dağlarını görsünler. Biz biliyoruz, biz oralarda savaştık. Gitsinler ki leşleri toplasınlar. İhanet eden vatan hainleri ders alsınlar. Mehmetçik geri adım atmadı, korucularla birlikte savaştılar. Sevgili Hakkarililer, ey Türk halkı camileri kurşunladılar, Kuran-ı Kerimi deldiler. Bunu televizyonda gördünüz. Biz bu vatanın evlatlarıyız, biz bu vatanın çocuklarıyız, biz bu vatanın Mehmetçikleriyiz. Laik Türkiye Cumhuriyeti ve güvenlik güçleri ile sonuna kadar birlikteyiz. Bizim kimseden korkumuz yoktur. Benim Cumhurbaşkanından, Genelkurmay Başkanından ve Başbakandan bir ricam var. Bu sahte yorumcular televizyonlara çıkıp Hakkari'yi, terörü bize anlatmasınlar.

Terörü biz yaşamışız. Bu memlekette görev yaparken bu memlekette değildiler. Benim Genelkurmay Başkanımızdan bütün isteğim budur. Hakkari bu yorumculardan rahatsızdır. Çıkıyorlar televizyonlara terör uzmanı iki tane papağan bir adam, Dağlıca, Aktütün, Beytüşşebap ve Çukurca'yı yaşamamış konuşuyorlar. Bir ricada daha bulunacağım. Sadece PKK terör değil. İrticai faaliyetlerde bulunan son aylarda Hakkari'yi de ele aldılar.Biz devletimizin yanındayız. Biz ülkemizin yanındayız. Laik cumhuriyeti kurmaya devam edeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yoktur. Köylerde köy tazminatları alan vatandaşların yüzde 10'unu bize verin diyen PKK'ya onu anlatın. Çeteleşip vatandaşımızı dağa kaçıran para isteyen terör örgütünü yazın. Değerli basın mensupları bundan sonra gerek Hakkari ve gerekse ailelerimizden biri giderse biz onlardan bir tanesinin boynuna ip bağlayıp bu caddelerde sürükleyeceğiz. Ancak biz bu demecimizi 20 gün önce sunmuşuz PKK'ya haberiniz olsun. Biz kendi köylerimizde toplanarak böyle bir karar almışız. Ben Hakkari halkını sağduyulu olmaya çağırıyorum. Sahte devletçiler, devletin ihalelerini alıp PKK'ya para gönderenler çıkın ortaya. Çıkın lanetleyin terörü. Ben hepinizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, şehit ailelerinin önünde saygı ile eğiliyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından köy korucuları olaysız bir şekilde dağıldı. 

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:42:19
Güncelleme :8 Ekim 2008 Çarşamba 17:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 194.27.241.xxx Tarih : 8.10.2008 16:01:09

Allah Razı Olsun bızde mıllet olarak hazırız sehıt olmaya...