4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarili mağdurlara 60 milyon YTL

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, "terör ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanması için" İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından Hakkari'ye 60 milyon YTL gönderildiğini, bu paranın yarından itibaren terör mağduru olan hak sahiplerine ödeneceğini söyledi. 

Akşam saatlerinde İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Nasuhbeyoğlu, devletin terör mağdurlarının yaralarını sarmaya devam ettiğini belirtti. 

Bölgede meydana gelen terör olaylarından dolayı köylerinden şehre göç eden ailelere, valilik olarak her türlü desteği sağladıklarını belirten Vali Nasuhbeyoğlu, köylerdeki zarar ve ziyan tazminatlarının ödenmesine yönelik çalışmaların ise tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
 
Vali Nasuhbeyoğlu, "Bir süre önce binlerce terör mağduruna yaklaşık 70 milyon YTL ödenmişti. Sevindirici haber ise bugün İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Köy tazminatlarının ödenmesi için 60 milyon YTL gönderildi. Bu ödemelere yarından itibaren başlanacak ve en geç 2 hafta içersinde bu paranın tümü dağıtılacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 11:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?