3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkarili veliler öğretmen açığının kapatılması için yürüdü

Cumhuriyet Caddesi üzerinde biraraya gelen, aralarında Belediye Başkanı Metin Tekçe’nin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan ÖVDER Şube Başkanı Cumali Özkan, yöredeki öğretmen açığı ve problemlerine dikkat çekmek amacıyla sivil toplum kuruluşları ile demokratik kitle örgütleri olarak bir deklarasyon hazırladıklarını söyledi.

Özkan, eğitimin anayasal hak olduğunu belirterek bunun sağlanmasını istedi. Çocuklarını öğretmensiz okula göndermeyecekleri de ifade eden Özkan şunları söyledi:
"Ailelerdeki ekonomik yetersizliklerden ailelerin çok çocuklu oluşlarından eğitim kurumlarının fiziki mekan ve donanım eksikliklerinden, yaşanan göçten, bazen olmayan olunca da stajyer, asker, vekil hatta korucu öğretmen problemlerinden, kimi liyakatsız yöneticilerden ve ÖSYM’nin adaletsiz eleyici sisteminden ötürü ilimiz merkezi sınavlarda hep sonuncu gelmektedir. Hepimizi rencide eden bu olumsuz manzaradan mutlaka kurtulmalıyız. 2003-2004 yıllarında ilimizde görev yapıp bir şekilde tayini çıkan öğretmen sayısı 619’dur. Buna karşılık, rotasyon, özür ve benzeri sebeplerle yöremize ataması yapılan öğretmen sayısı 85 olup, 47’si şu ana kadar göreve başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni atama planlamasında yöremiz için sadece 191 öğretmen tayini öngörülmektedir. Oysa Hakkari’nin öğretmen ihtiyacı 800’ün üzerindedir. Bizden öğretmen almasını bilen bakanlık bize öğretmen göndermeye de mecburdur. Bakanlık acaba Hakkari’yi gözden mi çıkardı? 191 öğretmen yerine ihtiyaç kadar öğretmen ataması yapılmazsa biz sivil itaatsizlik örneği olarak çocuklarımızı öğretmeni olmayan okula göndermeyeceğiz."


"İlimize öğretmen istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyan çocuklar, veliler ile sivil toplum örgütü temsilcileri, Valiliğe doğru yürüyerek ’eğitim hakkımız, söke söke alırız’ sloganları attılar. Hazırladıkları deklarasyonu Vali Erdoğan Gürbüz’e sunan heyet, daha sonra Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı’na faksladılar. Kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?