2
Mayıs
2024
Perşembe
HAKKARİ

Hakkarililer doktor yolu gözlüyor

Mecburi Hizmet Yasası’nın kaldırılmasını sağlayan Sağlık Bakanlığı’nın, doğu illerindeki doktor açığını kapatmak amacıyla başlattığı uygulama hakkında basın mensuplarına değerlendirme yapan Dr. Veysi Aldemir, Bakanlık tarafından başlatılan yeni uygulama çerçevesinde, 5-13 Ağustos tarihleri arasında görev belirlemesi yapılacak hekim, diş hekimi ve eczacılardan oluşan personelin, belli bir hizmet puanına ulaşmadığı sürece, başka yerlere tayin talebinde bulunamayacağını ifade etti.


Aldemir, "Bu uygulama, doğu illeri açısından son derece yararlı olacak. Özellikle yöremizde görev yapmak istemeyen bazı doktorlar açısından olumlu bir gelişme olarak karşılıyoruz. Yeni uygulama sayesinde, ilimize de doktorlar gelerek görev yapacaklar. Bu, bizim için sevindirici bir gelişmedir. Gerekli puana ulaşan personelinde eş durumundan tayin talebi durumunda, eşin devlet memuru olması koşulu aranacak. Bakanlık, doğu illerinde çalıştırmak üzere devlet memuru olarak uzman ve pratisyen doktor, diş hekimi ve eczacı istihdam edecek. 5-13 Ağustos 2004 arasında il sağlık müdürlüklerine başvuruda bulunacak olan adaylar, Bakanlığın internet sitesinde duyurulan Doğu ve Güneydoğu illeri içinden 5 tercih yapacaklar.

Adayların, Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Sivas, Şanlıurfa, Gaziantep, Şırnak, Kars, Yozgat, Tokat, Tunceli, Batman, Van gibi illerin dışına ataması yapılmayacak. Atamalar kura ile gerçekleştirilecek. Son zamanlarda ilimize yapılan atamalarla birlikte, Devlet Hastanesi’nde uzman doktor sayımız 13’e yükselmiştir. Yeni ataması yapılacak doktorların da gelmesiyle, sağlık alanında ilimizde daha iyi hizmet verilecektir" diye konuştu.
Hakkarili vatandaşlar ise, başlatılan yeni uygulamanın sevindirici olduğunu dile getirerek, yöreye atanacak doktorların yolunu gözlediklerini belirttiler.

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 16:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?