4
Mayıs
2024
Cumartesi
HAKKARİ

Hakkarililer spor kompleksine kavuştu

Hakkari Valiliği, ilin ilk spor kompleksini kurdu. Spor merkezi sayesinde Hakkarili vatandaşlar ilk kez modern cihazlarla spor yapmanın keyfini yaşayacak. 

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün güreş salonunda kurulan modern spor kompleksi, düzenlenen törenle halkın hizmetine sunuldu. Sabah saatlerinde düzenlenen açılış törenine katılan Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari'ye gelmesiyle birlikte kilo aldığını belirterek, geride kalan arkadaşlarının kilolarını muhafaza etmeleri için böyle bir salonu hizmete açtıklarını belirtti. 

Bu spor salonunun ilçelerde de yaygınlaştırılmasını dilediğini belirten Vali Nasuhbeyoğlu, "Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğümüzün destekleriyle bu proje hayata geçirilmiş oldu. Burada Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği bu işin uzmanı bir beden eğitimi öğretmeni arkadaşımız var. Bu güzel mekan haftanın 3 günü erkeklere, 2 günü ise bayanlara açık. Bu salonumuzdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın önceden üye olmaları lazım. Üye olan vatandaşlarımıza salondan yararlanabilmeleri için üye kartı çıkarılacak. Daire amirlerimiz, vatandaşlarımız ve ev kadınlarımız bu güzel mekandan inşallah en güzel şekilde yararlanır. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Hakkari Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt ise, spor kompleksinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanıp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne sunularak kabul edilen Sporla Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında kurulduğunu söyledi. Amaçlarının aile fertlerinin aktif hale gelmelerini ve boş zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak olduğunu ifade eden Kurt, aerobik, step, zayıflama, kilo alma, vücut geliştirme seanslarının antrenörler eşliğinde programlı ve sağlıklı bir şekilde yapılacağını belirterek cihazların yaklaşık 65 bin 741 YTL'ye mal olduğunu söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, açılışını yaptığı spor tesisini gezerek görevlilerden cihazlar hakkında bilgi aldı. Nasuhbeyoğlu, kendisine tanıtılan bazı cihazları çalıştırarak ilk antrenmanı kendisi yaptı. 

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik ile daire amirleri ve bazı sporcular katıldı. Spor tesisine üye olan vatandaşların hizmetten ücretsiz yararlanacağı vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 13:07:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?