3
Mayıs
2024
Cuma
HAKKARİ

Hakkarililere müjde

Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan çalışma kapsamında kentin ilk kez bir otogara kavuşacağı belirtildi. 

Hakkari Belediyesi tarafından yıllar önce güvenlik gerekçesiyle cadde ve sokaklardan alınarak Altay Caddesi'nde bulunan belediye garajları bölgesine yerleştirilen kulübeler yeniden kaldırılırken, açılan alana bir otogar yapılacağı bildirildi. VEDAŞ İl Müessesesi Müdürlüğü'ne ait vinç aracının yardımı ile zabıta ekipleri tarafından yerinden kaldırılan kulübeler kamyonetlere bindirilerek sahiplerine teslim ediliyor. 

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkan Vekili Cemil Akış, Altay Caddesi'nde bulunan kulübelerden çoğunun depo olarak kullanıldığını belirtti. 

Sadece 8 kulübenin sahipleri tarafından çalıştırıldığını belirten Akış, "Diğer bütün kulübeler ise depo olarak kullanılıyordu. Biz de çevreye kötü görünüm veren kulübeleri buradan kaldırarak yaya trafiğini engelleyen şehir içi ve şehir dışı servisler için otogar yapacağız. İlimiz ilk kez küçükte olsa bir otogara kavuşacaktır. Köylere, mahallelere, ilçelere ve il dışına yolcu taşıyan bütün servisleri onarımdan geçireceğimiz bölgeye toplayacağız. Yapacağımız otogarla birlikte yaya trafiğine bir nebze de olsa rahatlayacaktır. Yeni bir yer bulana ve yapana kadar yolcu araçları bu otogardan kalkacak. Bunda sonra servisler bu otogarda yolcu bindirip indirecek. Ayrıca kulübeler insan gücüyle kaldırılamazdı. Biz de vatandaşlarımızın kulübelerinin zarar görmemesi için VEDAŞ İl Müessesesi Müdürlüğü'ne ait vinç aracı ile yerinden kaldırarak kamyonetlere yüklüyoruz" dedi. 

Çalışmaları yerinde takip eden Zabıta Müdürü Fahri Berkay ise, başlattıkları çalışma kapsamında cadde üzerindeki 133 kulübenin çoğunu kaldırdıklarını belirtti. Berkay, "İsteyen vatandaşlarımıza kulübelerini teslim ediyoruz. İstemeyenlere ise kulübelerini hurdacılara satmaları için yardımcı oluyor. Hurdacılarla kulübesini istemeyen vatandaşa yardımcı olarak kulübesini satın almasını istedik " şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?